El 2022 Fira de Barcelona va poder anar recuperant progressivament l’activitat d’abans de la pandèmia, amb uns ingressos de 211 milions d’euros i més de 250 trobades als recintes de Montjuïc i la Gran Via. Tot i aquesta remuntada, no s’aconsegueix arribar als balanços del 2019. Malgrat això, la institució encara el 2023 amb un calendari intens i congressos nous com la Global Public Transport Summit, la cita de transport públic més important del món.

Bones expectatives per al 2023

Després de les dificultats durant la pandèmia, el 2022 els ingressos es van disparar un 234,8 % respecte al 2021. El president del Consell d’Administració de la Fira, Pau Relat, i el director general, Constantí Serrallonga, han reivindicat “aquests molt bons resultat en un context complex i d’incertesa” i han apuntat que tot plegat “ajuda a emprendre el 2023 amb bones perspectives”.

A la presentació dels balanços de l’entitat hi ha assistit també l’alcaldessa, Ada Colau, que ha destacat “la bona feina dels responsables de la Fira”, en uns moments “tan difícils com la pandèmia i la guerra a Ucraïna”. A les portes de la celebració del Mobile World Congress, que arrencarà aquest dilluns, Colau ha celebrat que els organitzadors apostin per Barcelona com a seu permanent.

Comença l’ampliació de la Fira

Entre els reptes d’aquest 2023 hi ha l’ampliació de la Fira, que creixerà en les seves dues seus. A la Gran Via, on ja han començat les obres, es guanyaran més de 60.000 metres quadrats, gràcies a la construcció d’un edifici. Pel que fa al recinte de Montjuïc, viurà una rehabilitació intensa per convertir-lo en un recinte urbà el 2029, quan se celebrarà el centenari de l’entitat.

L’alcaldessa Colau ha destacat que l’objectiu és que el recinte de Montjuïc estigui més vinculat al Poble-sec i ha explicat que aquesta remodelació encara el tram final de la modificació de l’MPGM que s’aprovarà al ple municipal del mes de març.

Les obres de Montjuïc començaran aquest 2023

Colau ha detallat que aquest any començaran les obres per rehabilitar els pavellons de Montjuïc i que l’objectiu és “vincular més el recinte al Poble-sec”, amb la previsió de construir-hi equipaments i habitatges socials. Segons l’alcaldessa, un dels primers espais que s’enllestiran aquest 2023 serà el Pavelló Italià, que serà un espai per fer-hi esport.