La investigadora i experta en tendències d’hostaleria i restauració, Eva Ballarín, creu que “els restaurants turístics de la Rambla o de Sagrada Família han de fer un ‘reset'”. La directora i fundadora de la plataforma Horeca Speakers adverteix que “les àrees turístiques patiran molt i han de fer un exercici interessant de pivotar el seu model de negoci per intentar atreure al client local”.

En una entrevista al programa ‘Reset’ de betevé, Ballarín ha recomanat a aquests establiments que facin “una proposta de valor enfocada a un altre públic” per captar “un nou segment de clients que no seran els turistes”. En aquest sentit, ha subratllat que els barcelonins “potser no volen l’oferta gastronòmica o el tipus d’ambientació que estan oferint perquè està molt orientada al turisme“.

Canviar el cartell de paella i sangria

L’experta en restauració ha criticat que alguns establiments de la Rambla mantenen una oferta “totalment enfocada al turisme” i que “segueixen amb la pancarta de la paella i la sangria“. Ballarín pensa que “encara no s’han adonat que no tindrem turistes” i pronostica que aquest client “ja no el tindràs ni aquesta temporada ni la que ve”.

La directora d’Horeca Speakers afirma que “el mateix passa amb la zona de la Sagrada Família“. Segons Ballarín, en els restaurants d’aquest barri de Barcelona “l’oferta segueix sent la mateixa, quan l’haurien de canviar”. I vaticina que “en els pròxims 500 o 600 dies no hi haurà un flux suficient de turisme com per mantenir aquest model”.