Els hotels de Barcelona han superat la crisi de la covid que els va deixar en una situació molt complicada, sense turisme i amb els establiments tancats. El president del Gremi d’Hotels, Jordi Clos, ha assegurat que els preus s’han recuperat després de la baixada que van fer i s’han batut rècords durant l’estiu. Al juny, el preu mitjà s’ha situat en 192 euros la nit (174 € es pagava el juny del 2019); al juliol, el preu mitjà ha estat de 177 euros (21 euros més que el 2019) i, a l’agost, el preu s’ha situat en 181 euros de mitjana, un increment important comparat amb el 2019, quan es pagaven 37 euros menys.

Segons Clos, aquestes xifres fa que “tornem a recuperar el mercat del nostre turisme i, a més, pal·lia el gran increment de costos que tenim amb l’energia”. Clos ha destacat que s’han disparat de “forma brutal” les despeses de les estructures hoteleres. El Gremi ha fet un balanç positiu de l’any i ha conclòs que ha estat “extraordinàriament bo”.

Es recupera el turisme dels Estats Units i l’espanyol

L’ocupació durant els mesos d’estiu s’ha situat en el 87 % al juliol i en el 88 % a l’agost, xifres similars a les del 2019. Per nacionalitats, el turisme procedent dels Estats Units i l’espanyol s’han recuperat. En canvi, els visitants procedents d’Àsia encara són pocs comparats amb els que venien abans de la pàndemia. Tampoc no s’ha recuperat el turisme rus i els dels països de la seva òrbita.

Segons Clos, les previsions de reserves hoteleres per al setembre i l’octubre són pràcticament les mateixes que les del 2019 i això suposa “una gran notícia”.