A Barcelona, una desena d’hotels no podrà reobrir després de les restriccions forçades per la pandèmia. Tot i això, el Gremi d’Hotels es mostra optimista amb les xifres de reactivació del sector. Si al mes de març l’ocupació se situava prop del 70 % i encara seguien tancats un 30 % dels hotels de la ciutat, tres mesos després, el panorama ha canviat radicalment. Coincidint amb el Primavera Sound, els hotels ja pengen el cartell de complet i només queden entre un 2 % i un 3 % d’hotels tancats.

En la mateixa línia, el president del Gremi d’Hotels, Jordi Clos, ha relativitzat la situació i s’ha mostrat optimista per la gran quantitat d’hotels que han superat la pandèmia, “en aquests moments afortunadament ja tenim tots els hotels oberts i només ens queda entre el 2 i el 3 % dels hotels tancats. Aquests hotels no crec que obrin perquè són empreses que la pandèmia se’ls ha emportat per davant. Aquest percentatge suposa que no obriran al voltant d’uns 10 hotels de la ciutat“.

El preu mitjà de les habitacions segueix baix

Des del Gremi també han volgut repassar els preus mitjans de les habitacions d’hotel dels darrers mesos. Al mes de març, el preu estava situat en els 125,80 €, una ocupació del 68 % i un 30 % dels hotels tancats. A l’abril, el preu es va disparar i va pujar fins als 150 €, amb una ocupació del 83 % i un 10 % dels hotels tancats. Aquest topall dels 150 € segueix sent 13,4 € inferior al preu de les habitacions al 2019. Uns preus que des de l’Ajuntament han demanat que es pugin al més aviat possible, per evitar un excés de turisme.