Alguns turistes de Barcelona que normalment exploraven altres opcions més econòmiques han acabat allotjant-se en hotels per la baixada dels preus per nit, després de l’esclat de la pandèmia pel coronavirus. Tot i això, el segon agost en pandèmia tampoc no té bones perspectives per al sector hoteler. Segons el Gremi d’Hotels de Barcelona, el 40 % dels establiments segueixen tancats, i els que estan oberts tenen una ocupació mitjana d’un 40 %. És per això que qualifiquen aquest darrer any de “catastròfic”.

Davant d’aquest escenari, la majoria d’hotels han hagut d’abaixar els preus per tal d’atreure el poc turisme que hi ha. Això ha fet que alguns s’allotgin per primer cop en hotels. És el cas de l’Andrés, que un any més ha vingut des de Miami amb la seva família: “Normalment sempre ens quedàvem a Barcelona amb Airbnb, però aquest any vam trobar millors ofertes en hotels”, assegura.

“El preu és més baix i hi ha menys gent”

El Ruben, un jove d’Amsterdam allotjat a l’Avenida Palace, també ha trobat opcions més competitives que altres anys: “El preu és més baix del que és habitual i hi ha menys gent”, admet. En canvi, altres joves han seguit per la seva opció preferida: els apartaments. “Han baixat els preus, d’hotels i apartaments, però tot i això ens hem decantat per un apartament, perquè hem vingut un grup d’amigues“, explica la Virginia, que aquest any ha preferit donar suport al turisme nacional.

També ho ha fet l’Edurne i la seva família, que venen del País Basc, i també han notat diferències respecte d’altres estius: “Hi ha menys aglomeracions de gent i els preus els he trobat similars o una mica més baixos”, declara.