Visitar el pessebre de la plaça de Sant Jaume aquest Nadal implica, inevitablement, endinsar-se en les pàgines d’un conte infantil. Les diferents escenes de la representació del naixement del nen Jesús, adaptades a l’estètica actual, es despleguen com grans retallables inserits en pàgines de llibre i, en alguns casos, s’acompanyen de versos.

El relat dels tres Reis Mags en el seu viatge a Orient, per exemple, es combina amb aquest poema de J. V. Foix: “I els núvols, a ponent, són ametistes que dibuixen la gepa dels camells on cavalquem amb barbes futuristes!”.

Com cada any, la polèmica sempre és sobre de la taula, ja que cadascú el veu diferent. Alguns l’han trobat “fred i inhumà” i d’altres consideren que és més “original respecte a altres anys” tot i que es nota que té un traç “infantil i simplificat”. Un aspecte sobre el qual no hi ha cap dubte és que els infants l’entenen i hi connecten, sobretot, en les escenes en què s’ha incorporat moviment dels personatges. El disseny i la direcció artística del muntatge ha anat a càrrec de Jordi Pallí, de Pessebremoviment; el projecte tècnic és de Las Gardenias i les il·lustracions, de Mercè Tous.