Per la Rambla es calcula que cada any hi passen més de 120 milions de persones. Captar l’esperit d’aquest gran nombre de gent i el dinamisme de la via era precisament l’objectiu que es va proposar l’associació Amics de la Rambla quan va creure que havia arribat el moment de canviar l’enllumenat de les festes de Nadal. Els responsables també volien que fossin uns llums de referència a la ciutat, que emulessin una galeria d’art efímera.

El projecte encarregat a l’estudi de l’arquitecta Benedetta Tagliabue consta de 40 arcs que dibuixen els rostres dels ciutadans, turistes i comerciants. Per fer-ho, l’artista ha creat, d’una banda, una sèrie de cares abstractes fetes amb llums de LED. I de l’altra, unes bandes fetes amb panells hologràfics que canvien de llum depenent de l’hora i de la llum de l’entorn, també durant el dia. Això implica que la incidència de la llum dels comerços o de la llum del mobiliari urbà també en condiciona els colors que projecta. Aquests panells també dibuixen formes humanes i de nit tenen aspecte d’aurora boreal. La inspiració té l’origen en la ciutat italiana de Salern, que el Nadal de l’any passat va utilitzar el mateix material reflector.

Es tracta d’un sistema d’il·luminació més eficient energèticament i té un cost de 66.000 euros, que assumeix en un 50 % l’Ajuntament.