La zona dels Quinze ha tingut avui un aspecte fora de l’habitual. El trànsit s’ha desviat per altres carrers i als carrils tancats els tècnics s’han afanyat a muntar l’escenari de l’acte d’encesa dels llums de Nadal. Tot un daltabaix que no ha estat gaire ben rebut per alguns veïns. JOSÉ ATEO, veí “Esto es una vergüenza tener una calle principal tan grande como esta y tenerla cortada, porque esto de mandar los autobuses por Fabra i Puig arriba y dar la vuelta por allí, esto es una vergüenza. Aquí hay un montón de gente que viaja en los autobuses cada día”. Els comerciants, en canvi, es mouen entre la il·lusió i l’escepticisme, però confien que actes com aquest ajudin a revifar les vendes en un cap de setmana que coincideix amb els descomptes del Black Friday. JOANA MEDINA, botiguera “A veure jo espero que sí, que això revifi una mica i que entre unes coses i altres es comenci abans la venda. Aquest any s’està endarrerint molt”. TAMARA COLL, botiguera “És una zona que ha estat una mica… ha anat davallant amb els anys i trobo que un esdeveniment així pot anar bé. No crec que sigui una cosa massa extraordinària però bé, sempre va bé”. En tot cas, els comerciants esperaran la setmana que ve per fer un primer balanç de les vendes. I al carrer, la normalitat al trànsit es recuperarà la matinada de dissabte.

La confluència del passeig de Maragall i l’avinguda de Borbó, popularment coneguda com els Quinze, acollirà aquest any l’acte central de l’encesa de l’enllumenat de Nadal de la ciutat, que es trasllada a Nou Barris.

Aquest dijous s’ha començat a treballar per preparar l’escenari de l’acte i això ha comportat talls de trànsit al passeig de Maragall. Els vehicles han trobat desviacions i talls en el tram entre l’avinguda de Borbó fins al carrer d’Amílcar en sentit Horta.

Aquestes afectacions al trànsit duraran fins a la 1 h de la matinada de dissabte. Únicament quedarà lliure un carril de seguretat al costat Besòs, per a ús exclusiu dels serveis d’emergències.

Els comerciants estan satisfets perquè l’encesa de l’enllumenat de la ciutat finalment no s’hagi retardat fins dimarts, dia 1 de desembre, tal com havia proposat l’Ajuntament inicialment. El canvi de data permet aprofitar l’últim cap de setmana de novembre i coincidirà també amb la celebració dels descomptes del Black Friday.

El canvi de data de l’encesa continua suposant, però, un retard respecte a l’any passat, que es va fer el 21 de novembre. El consistori ha mantingut els horaris i els 100 km de carrers il·luminats però reduint els dies d’encesa vol estalviar electricitat.