Cues d'última hora avui en pastisseries com aquesta del centre de la ciutat per comprar un ingredient indispensable de les festes de Nadal: els torrons. Segons el Gremi de Pastisseria de Barcelona, els preus s'han mantingut entre els 30 i els 38 euros el quilo, igual que l'any passat, i també la despesa de les famílies, que ronda els 40 euros. Precisament les varietats tradicionals, com les de crema cremada, de xixona o de xocolata segueixen sent les més venudes. Tot i que la temporada de torrons s'allarga des de principis de desembre fins a primers de gener, la majoria de vendes es concentren la setmana d'abans de Nadal. Per això els pastissers,fins avui, ja han pogut començar a valorar com han anat les vendes aquest any. TONI PLANELLES, membre de la família Planelles Donat "Vam començar amb preocupació però no ha sigut cap desastre. A la millor la gent no ha anat a passar el Nadal a Nova York o a Baquèira i passen el Nadal a casa, i això ens ha ajudat." En aquest obrador fins i tot han hagut de córrer a última hora per fer front a la demanda. La retirada de molts lots de Nadal a causa de la crisi ha reforçat els negocis artesans i de proximitat. ORIOL BAYLINA, propietari de la pastisseria Baylina "Abans la gent rebia molts lots. Ara en reben molts menys i això ens beneficia els de proximitat. Les famílies han d'anar a buscar el turró on tenen més confiança, i això ens beneficia a nosaltres." Els turrons més nous en gustos i formats també tenen cada vegada més sortida, sobretot entre el públic jove. Una tendència que obliga els pastissers a innovar de cara als propers anys.