JOAN CARLES GALLEGO, secretari general de CCOO a Catalunya "Ens estem trobant amb aquesta situació: persones que estan sis mesos sense rebre cap ingrés. El de l'empresa, no, perquè l'han acomiadat i el de l'Administració, tampoc, perquè l'Administració és incapaç de gestionar en temps i forma els drets de les persones. I això és el que volem denunciar i evidentment ho fem juntament amb les persones que avui estan a l'atur i tenen dret a cobrar en temps i forma la seva perstació." JOSEP M. ÀLVAREZ, secretari general d'UGT a Catalunya "Les persones aturades, la misèria que reben l'han de cobrar en dia i en hora. I amb els aturats que tenim en aquest país no té sentit que tinguem la necessitat de personal que tenim en aquests moments als serveis públics, en aquest cas, als serveis públics d'ocupació." JOAN CARLES GALLEGO, secretari general de CCOO a Catalunya "Precisament aquesta manifestació del dia 10 vol evidenciar que aquestes polítiques que s'estan fent de retallades sistemàtiques en els serveis públics té efectes negatius per a les persones: a la salut, a l'educació... és evident, però també a les persones que estan en un expedient de regulació d'ocupació que veuen com han de trigar sis mesos a rebre la prestació a la qual tenen dret perquè han estat cotitzant dia a dia quan han estat treballant." JOSEP M. ÀLVAREZ, secretari general d'UGT a Catalunya "Demanar-li a la gent que participi en aquesta manifestació perquè les coses al país van malament, perquè les coses perquè l'Administració no està responent d'acord amb el que s'espera d'una administració."

Segons els sindicats, el nombre d’ERO a Catalunya ha passat de 874 l’any 2008 a 5.494 el 2012, un 628% més, i en canvi els treballadors dels Serveis d’Ocupació Estatals són els mateixos o fins i tot menys, pels efectes de les retallades. Això suposa segons CCOO i UGT, una sobrecàrrega de treball i pressió que es tradueix en  el retard en el cobrament de la prestació per part de moltes persones sense feina. Persones que sovint no tenen cap més ingrés i han de fer front als rebuts de cada més.

Per això demanen que s’adeqüin les plantilles del Servei d’Ocupació Estatal al volum de feina real, però també exigeixen que l’Administració assumeixi la responsabilitat que té amb les persones perjudicades i estableixi mecanismes de compensació que evitin possibles situacions irreparables com pot ser un desnonament en cas d’impagament hipotecari o interrupcions dels subministraments bàsics per rebuts no abonats.

Durant el 2012, 75.114 persone es van veure afectades per un ERO a Catalunya. Els sindicats fan una crida a participar a la manifestació convocada diumenge a les diferents capitals catalanes. A Barcelona la marxa començarà a les 12 h a la plaça de Catalunya.