Les obres de remodelació suposaran un pas endavant en la modernització de les instal·lacions del Mercat del Peix. Els treballs començaran aquest any i s'allargaran fins al 2023. S'hi faran 25 actuacions, entre les quals hi ha la renovació dels equipaments del reciclatge de residus, una nova pavimentació i actuacions en la coberta. L'objectiu és adequar les instal·lacions a les darreres normatives europees. De fet, des de 1983, l'única reforma important que s'hi ha fet va ser l'any 2000. LEANDRE SERRA, president del GMP "L'objectiu tan de Mercabarna com de les nostres empreses, és que el mercat continui sent el mercat del peix de referència a Europa. Jo m'atreviria a dir que darrere del de Tòquio som el segon millor mercat del món" L'acord estableix que els empresaris majoristes pagaran el cost de les obres, més de 9 milions d'euros. A canvi, l'Ajuntament allargarà 18 anys les concessions administratives de les 52 empreses que hi operen. Un termini que s'havia d'acabar el 2020. SÒNIA RECASENS, presidenta de Mercabarna "Quan parlem que el govern de la ciutat es fixa com a estratègia esdevenir el hub alimentari d'Europa i del mediterrani és perquè hi ha els actius per fer-ho. El que fem és alinear aquests objectius i a anar tots cap a la mateixa direcció" Es tracta d'un acord pioner. Ara l'Ajuntament estudia aplicar-lo en altres futures reformes, com la que s'esta negociant per al Mercat de Fruites i Hortalisses.

El conveni estableix que els titulars de les 52 parades -que ho són en règim de concessió administrativa atorgada per l’Ajuntament- pagaran el cost total de les obres de modernització, xifrat en uns nou milions d’euros. Els treballs començaran aquest any i acabaran el 2023. El Mercat Central del Peix es va traslladar al Mercabarna l’any 1983 i l’única reforma es va fer l’any 2000.  L’objectiu és adaptar  instal·lacions a les noves directives europees.

A canvi, com a compensació per l’assumpció de la despesa, l’Ajuntament s’ha compromès a adoptar les mesures perquè les concessions s’allarguin 18 anys a partir de la data que finalitzava el contracte, que és el 2020. Es calcula que amb aquest temps les empreses hauran pogut amortitzar la inversió, que serà de nou milions d’euros.

L’objectiu tant del consistori com dels majoristes és consolidar el Mercat del Peix com un referent europeu. Un espai on, en els dies de màxima afluència, hi treballen prop de 2.500 professionals. Anualment s’hi comercialitzen 80.000 tones de peix.