Últims retocs i no gaires corredisses. Tot és a punt pel tret de sortida i els dissenyadors, més que nerviosos, comencen a estar una mica cansats del ritme de les darreres setmanes. SELIM DE SOMAVILLA, dissenyador de Downtown "Estamos muy contentos, a ver, no nerviosos, pero si va, el año pasado nos dieron el premio 080 y este año tenemos que dar la talla." ÁNGEL VILDA, dissenyador de Brain&Beast "Último día, ya esta todo hecho, son las últimas 24 horas así que poco más." Aquest vespre qui més feina tenia eren els tècnics de so i els il·luminadors i és que l'escenografia és, sens dubte, un dels reclams destacats d'aquesta tretzena edició de la 080. En menys de 24 hores El Born Centre Cultural convertirà aquest espai en una autèntica pasarel·la. Una pasarel·la on durant cinc dies una trentena de dissenyadors presentaran les seves col·leccions per a la propera temporada tardor-hivern. 150 metres de passarel·la envoltades de tres fileres de bancs des d'on el públic podrà contemplar una moda que avui els dissenyadors amagaven escrupolosament dintre dels seus espais reservats. Aquest altre espai estarà obert al públic en general i com ja s'ha fet en altres edicions s'hi aplegaran una cinquantena de "pop-up stores" de moda, calçat i complements. La inauguració oficial de la tretzena edició del 080 Barcelona Fashion serà demà a les set de la tarda. La primera desfilada no es farà esperar. A les vuit del vespre els focus de la passarel·la s'obriran per primer cop al Born amb la desfilada de Mango, una de les marques incondicionals del 080. Un certamen que busca projectar els noms dels dissenyadors catalans al món. Sobretot els dels dissenyadors emergents. Amb alguns ja ho ha aconseguit, com és el cas de Celia Vela o Míriam Ponsa. En aquesta edició s'estrena Manuel Cruz Castillo, una de les novetats més esperades. Com també s'espera el retorn a Catalunya de la ja reconeguda Sita Murt. Després de set anys lluint les seves col·lecions a la Cibeles de Madrid, la marca catalana torna a la 080 per quedar-s'hi. Continuen altres marques més comercials com Desigual o Custo. Però l'essència del Barcelona Fashion és la combinació dels noms més consolidats amb els més desconeguts. Per això, un any més, la desfilada de ModaFAD, la pedrera dels dissenyadors barcelonins, s'inclou dins del programa del 080. En aquesta ocasió desfilaran els dissenys guanyadors de l'última edició.

Els dissenyadors són els que també pateixen els nervis de la preparació del 080. En edicions passades han hagut de desfilar  en espais emblemàtics com el DHUB o el Palau de Pedralbes, enguany, el certamen es fa a El Born Centre Cultural. Les instal·lacions s’han de condicionar perquè, durant cinc dies, una trentena de dissenyadors hi presentaran les seves col·leccions per a la propera temporada tardor-hivern.

La il·luminació i l’escenografia han estat un dels grans reptes, ja que la passarel·la d’enguany és una de les més llargues que ha tingut mai. 150 metres de passarel·la envoltades de tres fileres de bancs des d’on el públic podrà contemplar una moda que els dissenyadors amagaven escrupolosament dins dels seus espais reservats.

Calendari de desfilades del 080

La inauguració oficial de la tretzena edició del 080 Barcelona Fashion serà aquest dilluns a les set de la tarda. Una hora més tard, els focus de la passarel·la s’encendran per primer cop a El Born per donar pas a la desfilada de la firma catalana Mango, una de les marques incondicionals del 080.

Com cada any, el certamen busca projectar els noms dels dissenyadors catalans arreu del món. Sobretot els dels dissenyadors emergents. En aquesta edició s’estrena Manuel Cruz Castillo, una de les novetats més esperades. Marques més comercials com Desigual o Custo també desfilaran en aquesta 13a edició del 080 Barcelona Fashion.

Enguany s’espera el retorn de la ja reconeguda Sita Murt. Després de set anys lluint les seves col·lecions a la Cibeles de Madrid, la marca catalana torna a la passarel·la del 080 per quedar-s’hi.

Continuen altres marques més comercials com Desigual o Custo. Però l’essència del Barcelona Fashion és la combinació dels noms més consolidats amb els més desconeguts. Per això, un any més, la desfilada de ModaFAD, la pedrera dels dissenyadors barcelonins, s’inclou dins del programa del 080. En aquesta ocasió desfilaran els dissenys guanyadors de l’última edició.