El secretari general del Gremi del Motor, Joan Blancafort, ha expressat que, tot i que les matriculacions d’aquest mes de gener són un 18% més baixes que les del mateix període de 2013, l’aplicació dels plans PIVE ha estat sempre “satisfactòria”, i preveu que les vendes s’incrementin un 10% a tot l’estat. Una dada que, segons Blamcafort, “és extrapolable a les vendes a la província de Barcelona”.

Per acollir-se al pla serà necessari entregar un vehicle amb un mínim de set anys d’antiguitat. En el cas de la compra de vehicles de cinc o més places, o per part de famílies nombroses o persones discapacitades, l’ajuda serà de 3.000 euros, aportats al 50% entre l’estat i els fabricants. El límit del preu de venda dels vehicles que s’acullin al pla no podrà ser superior als 25.000 euros sense IVA. Per a les persones amb discapacitat, aquest límit s’ampliarà fins als 30.000 euros.

La cinquena edició del pla PIVE —Programa d’Incentiu al Vehicle Eficient— tindrà una vigència de 12 mesos o fins a esgotar els 175 milions d’euros aportats per l’estat, i està previst que permeti renovar la flota de vehicles amb 175.000 cotxes eficients energèticament. A més, segons la vicepresidenta de l’executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, el pla permetrà crear 4.500 llocs de treball a tot l’estat al sector de l’automoció.