Avui ha estat el gran dia per a les participants del Casal Planta't, ja que han pogut materialitzar tot el que han après. L'objectiu final del casal era transformar un espai del claustre de l'antic convent de Sant Agustí en un jardí vertical. MARIA QUINTANA, dinamitzadora de joves del Centre Cívic Convent Sant Agustí “Hem treballat tot el que és recuperar un espai públic, l'ús que se'n fa, a qui va dirigit i també el resultat del jardí ha sigut, serà també tot aquest treball de cara a la gent que fa servir aquest espai.” Tots els elements que conformen aquest jardí són sostenibles i res no s'ha deixat a l'atzar. Les plantes triades, com ara ficus, cintes o potus, s'ha fet pensant en l'espai on aniran. Per a les usuàries del casal participar en la creació del jardí ha estat enriquidor. NAKATA GNONSIAN, usuària del Casal Planta't “La verdad es que me parece una idea estupenda, nos ayuda a los jóvenes a participar y a meternos más en lo que es el entorno de la naturaleza y todas esas cosas, y me ha parecido bastante guay.” ÀGATA PORCIANO, usuària del Casal Planta't “És un espai molt bonic, és obert, molta gent hi pot estar, i doncs, aquest lloc hi havia plantes també, els nens les trepitjaven, o sigui que em vaig sentir bé com posar una mica més de vida al claustre.” Tot i que el jardí és el resultat d'un casal d'estiu, a partir d'ara els usuaris del Centre Cívic Sant Agustí seran els que s'encarregaran de la seva conservació.

Durant dues setmanes, vuit joves s’han bolcat en un projecte que els ha resultat fascinant: transformar un espai públic. En concret, les vuit adolescents han estat les encarregades de donar un altre aspecte al claustre de l’antic convent de Sant Agustí, i ho han fet a través del casal d’estiu Planta’t, organitzat pel Centre Cívic Convent de Sant Agustí.

Les participants del casal han après jardineria per convertir l’espai en un jardí vertical, però també han adquirit coneixements sobre disseny d’espais i el funcionament d’impressores en tres dimensions. El resultat final del projecte ja és visible i suposa, a més, un pulmó verd per a Barcelona fet, de cap a peus, amb materials sostenibles. Durant la resta de l’any, els usuaris del centre cívic seran els encarregats de mantenir el jardí.