Fa cinc anys que aquesta família regenta aquest bar restaurant. Han aconseguit conservar-ne la clientela i la carta és pràcticament idèntica. ALICIA CHEN, filla del propietari del restaurant El Sol "Sí, más o menos es igual. Un poco más de fritos especialidad china que a la gente le gustaba mucho. La tortilla de patatas que hace mi madre gusta mucho." ANTONIO OROZCO, client "Yo cuando hay partido, muchas noches no estoy en casa, vengo aquí y mi plato favorito es la tortilla de patatas o la butifarra." BARTOLOMÉ MARTÍNEZ, client "Al principio les costaba un poco coger el ritmo pero vino un cocinero que les enseñó un poco. Son listos." Els bars tradicionals de xinesos han proliferat. Un fenomen que obeeix, en part, a la manca de relleu generacional quan l'antic propietari es jubila. El col·lectiu xinès ho atribueix a l'esperit emprenedor que tenen i a la crisi econòmica. LAM CHUEN PING, president de l'Associació d'Emrpesaris de Caton a Espanya "Antes trabajaban en la construcción, o en otros sectores y se han quedado en paro. Con el dinero ahorrado montan un pequeño negocio, un bar." L'omnipresència xinesa també genera dubtes. DANIEL CARILLA, restaurador "Ellos trabajan con unos márgenes muy pequeños, y a nosotros nos obligan a no ganarnos la vida." FRANCISCO VEGA, client "Es diferente el que lleva un bar que sea de chinos a que sean españoles, cambia mucho." L'Administració assegura que serà la mateixa demanda la que regularà la presència d'aquests bars i l'oferta. ORLAND CARDONA, cap de l'Àrea de Relacions Institucionals i Participació "Si tanca un local i l'agafa una família xinesa, perquè té aquesta capacitat, aquesta disciplina, serem nosaltres els clients els que ho haurem de reconvertir, de fet això ja s'està produint." Des del món empresarial es veu el cas xinès com un model d'èxit i per això ha estat objecte d'estudi en el 1r Congrés de Comerç i Nouvinguts celebrat a Barcelona.

Comparteix a: