La investigació s’obre després que el president de l’entitat,  Ricard Pagès, i el director general, Manuel Troyano, han dimitit dels càrrecs en saber-se que tenien un pla de pensions en una altra entitat de 20 milions d’euros. També ha transcendit que el fins ahir president de l’entitat tenia un sou de mig milió d’euros anual. El consell d’administració afirma en un comunicat que “no disposaven d’informació suficient, veraç i  detallada sobre aquestes remuneracions i prestacions”,  i que estudiaran la manera de corregir aquesta situació.

El consell ha nomenat el vicepresident primer de l’entitat, Albert  Vancells, nou president de manera provisional fins a la convocatòria  de la pròxima assemblea general.

La Fiscalia Superior de Catalunya ja ha obert diligències d’investigació per esbrinar si hi ha responsabilitat penal. L’aprovació d’aquests plans de pensions es va fer abans de la integració de Caixa Penedès al grup Banc Mare Nostrum, on també hi ha Caixa Múrcia, Caixa Granada i Sa Nostra. Durant el procés de creació, el nou grup financer va rebre 916 milions d’euros del FROB.