Prop de 4mil treballadors de CatalunyaCaixa s'han concentrat aquest migdia a Barcelona per rebutjar la proposa laboral anunciada pel fons de reestructuració ordenada bancària, el FROB, que farà un ERO imminent. Gairebé 2.400 treballadors es quedaran sense feina i des dels sindicats creuen que les condicions són desmesurades. A més a més, els treballadors demanen reduir les jornades laborals per repartir el temps i que la reducció de salari del 15% es revisi. Des de CatalunyaCaixa no s'han volgut pronunciar sobre el seguiment de la vaga. Els sindicats asseguren que més del 90% de les oficines han tancat avui per la protesta.

Portes tancades en moltes oficines de CatalunyaCaixa. Aquesta és la imatge més representativa de la primera jornada de vaga dels treballadors de l’entitat. Els sindicats xifren el seguiment en més del 90%. Aquest dimarts es repetirà l’aturada, convocada pels sindicats en contra de l’ERO que pot afectar 2.395 persones.

A més, a les 12 h ha arrencat una manifestació a la plaça de Catalunya que acabarà davant de la seu central de l’entitat, a la plaça d’Antoni Maura. Prop de 4.000 treballadors, segons els organitzadors, marxen pel centre de la ciutat vestits de negre. La convocatòria s’ha seguit també a Madrid, Sevilla, València i Bilbao, entre altres ciutats.

Els sindicats denuncien que les condicions que ofereix la direcció per als acomiadaments són les pitjors que s’han donat en el sector. L’empresa planteja una indemnització de 27 dies per any treballat amb un límit de 18 mensualitats i es nega a elaborar un pla de prejubilacions per als treballadors de més de 50 anys. El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, s’ha posicionat al costat dels treballadors i ha reclamat al FROB que posi sobre la taula les mateixes condicions que van tenir els empleats de Bankia i el banc Novagalicia.