Amb una superfície construïda de 4.424,10 metres quadrats, aquest nou espai serà un equipament versàtil que podrà utilitzar-se per diversos esdeveniments. Per tant, l’objectiu principal de les obres és convertir el paranimf en un espai polivalent. Tot i que se li han donat diversos usos en els darrers anys, mai no s’ha acabat la seva construcció. Per la seva riquesa arquitectònica, la Diputació de Barcelona ha volgut preservar alguns elements.

El principal equipament del paranimf serà l’Auditori Albert Einstein, situat al primer pis de l’edifici i presidit per una cúpula de 20 metres de diàmetre. Aquest espai serà el que homenatjarà el científic alemany, que ja va visitar el recinte l’any 1923, convidat per la Mancomunitat de Catalunya. La sala tindrà un aforament de 578 persones. A banda, hi haurà quatre sales annexes on es faran esdeveniments més petits.

El diputat de Presidència, Serveis Generals i Relacions de la Diputació de Barcelona, Jaume Ciurana, ha presentat aquest divendres les obres de rehabilitació. “Farem un auditori per donar servei als veïns de l’Eixample, a la ciutat de Barcelona, als 311 municipis de la demarcació però sobretot al conjunt del país“, ha dit Ciurana per destacar la importància d’aquesta obra. El diputat de Presidència també ha destacat les mides del nou equipament: “A Barcelona hi ha pocs auditoris d’aquesta mida. Estem convençuts de les seves possibilitats. Barcelona ràpidament se’l farà seu“, ha dit.