La manera de viatjar pel món després dels atemptats de París pot ser diferent per a alguns ciutadans. La tragèdia terrorista no influeix en alguns però si en d'altres que, a partir d'ara, triaran amb més atenció el lloc on passen les vacances. La por de viatjar a la capital francesa és creixent, com ho demostren el nombre de cancel·lacions de viatges i reserves a París, que en alguns casos, superen el 50 %. Malgrat la por, els operadors turístics francesos diuen que, de moment, la demanda no ha canviat. Segons les agències, els clients pregunten inquiets però és massa d'hora per valorar si el turisme a París caurà en picat com en altres zones afectades pel terrorisme. "En aquests pròxims dies sí que hi haurà una retenció perquè evidentment han sigut uns fets molt recents i han tancat certes coses. // i en principi s'esborrarà ràpid i la gent continuarà anant a París com a destinació turística i com a ciutat de negocis i per tant creiem que això no afectarà a mig i llarg termini." On sí que noten les conseqüències de la massacre parisenca és als hotels de la Ciutat de la Llum i la crisi aviat podria afectar la resta del continent, inclòs Barcelona. Des del sector hoteler creuen que la caiguda de la demanda es podria notar, sobretot, dels estrangers que arriben des d'altres continents.

El president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, veu del tot lògic que el sector turístic de Barcelona noti les conseqüències dels atemptats de divendres a París. Clos explica que es tracta d’un sector molt sensible a situacions com aquestes i que en moments així acostuma a contreure’s. París és una de les destinacions més turístiques del món, sobretot en l’època de Cap d’Any que ja s’acosta, i és per això que es noten, i molt, les cancel·lacions.

El president de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges, Martí Serrate, també creu que durant els primers dies després de l’atemptat la capital francesa tindrà una disminució de l’activitat turística, però està convençut que passat un temps la situació es normalitzarà. De moment, els hotels de la ciutat no han tingut gaires anul·lacions, si bé estan en espera del que pugui passar.