MOHAMED EL GHAIDOUNI, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya "Una mezquita no predica el terror. El terror se predica en la calle, en las casas, en Internet. Y en ninguna mezquita se predica el terror."

Una cinquantena de representants de la comunitat marroquina s’han concentrat aquest dilluns a les 18 h a la plaça de Sant Jaume per mostrar el seu rebuig als atemptats de París. Els han acompanyat representants de la religió crisitiana i ortodoxa, la consellera de Governació en funcions, Meritxell Borràs, i el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello. Durant la protesta s’han alçat cartells amb consignes com “l’Islam no és terrorisme” i “no en el meu nom”. Durant l’acte s’ha llegit un manifest en què la comunitat ha reafirmat el seu compromís amb la pau i la convivència. Per últim, s’han encès espelmes en record a les víctimes dels atacs i s’ha guardat un minut de silenci.

Prèviament, en un comunicat la comunitat marroquina de Catalunya, la Fundació Ibn Battuta i altres entitats catalanes s’han posicionat “al costat de la població francesa, de les víctimes, els ferits i els familiars”.

Han recordat que l’atemptat es va organitzar des de l’exterior del país però amb suport intern de persones residents a França. I és per això que alerten que “els musulmans som els primers que tenim por que els nostres joves entrin en contacte amb grups extremistes i radicals”. Reclamen, en aquest sentit, un “apropament de la societat cap als joves musulmans, que els ofereixi oportunitats en educació i feina, que això facilitarà que apreciïn el país on viuen”.

Apunten també que la “islamofòbia no pot tenir cabuda a la nostra societat democràtica”, i demanen a la societat francesa que “no decaigui en el desànim, que segueixin defensant els valors universals de llibertat i justícia social, independents de la religió de  cadascú”.