Aquesta és la disposició de taules que l'Ajuntament preveu per a la terrassa del bar Gan Santander, i aquesta és la realitat. Ara el Manuel té quatre taules amb quatre cadires cadascuna i la proposta municipal li ho redueix a cinc taules amb dues cadires cadascuna per ampliar l'espai de pas fins a la façana. Això li fa perdre sis cadires, i per tant, clients. MANUEL ÁLVAREZ, propietari Gran Santander "Cuando tengo grupos se me sientan en las mesas de fuera. Si no tengo sillas no me van a venir, y no voy a ganar este dinero." Com ell, unes 1.700 terrasses han rebut aquesta notificació de l'Ajuntament que informa dels canvis que han de fer per adaptar-se a les noves distàncies que marca l'ordenança, i que van entrar en vigor el gener d'aquest any. Això ha g¤W2 67 ]] C2.5 G 0 [[ enerat neguit entre els restauradors. De fet, el gremi rep cada dia entre 30 i 40 consultes. Per això demanen una moratòria en l'aplicació de les noves distàncies, amb l'objectiu de salvar la temporada. ROGER PALLAROLS, director general del Gremi de Restauració de Barcelona "Els restauradors aconsegueixen pagar la factura de tot l'any a partir de la temporada d'estiu i no és el moment de generar problemes ni maldecaps amb unes persones que el que se'ls ha de demanar és que mantinguin vius els seus negocis i continuïn generant riquesa i llocs de feina." El sector insta l'Ajuntament a reactivar aquest debat al setembre. Per la seva banda el nou govern es compromet a fer complir la normativa actual mentre se n'estudia el futur. Tot i així alguns negocis han optat per presentar-hi un recurs en contra i de moment no seguir les recomanacions que els ha fet el consistori.

L’ordenança de terrasses va entrar en vigor el gener de 2014, però ha estat aquest any quan s’havia de complir concretament la normativa que fa referència a les distàncies que han de complir. Això suposa deixar lliure, com a mínim, la meitat de l’espai de la vorera, per facilitar el pas dels vianants. Per això és té en compte l’espai entre les taules i la façana.

Fa un mes que 1.722 bars i restaurants han rebut una carta de l’Ajuntament, del govern anterior, en què se’ls informa dels canvis que han de fer per ajustar-se als nous criteris que han entrat en vigor aquest 2015. En alguns casos suposen la reducció a la meitat del nombre de taules i cadires, i, de retruc, afecten la facturació dels locals i les contractacions. Per això, alguns dels establiments han interposat un recurs en contra de l’aplicació de l’ordenança, i de moment, no faran els canvis que els van notificar fa un mes des del consistori.

El PP demana que s’escoltin els restauradors

El president del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, ha demanat que el consistori escolti les peticions del sector de la restauració i que es garanteixin els llocs de treball a tots els negocis que han de fer canvis a les terrasses. “Tot això genera un desgavell que pot tenir unes greus conseqüències”, ha dit.