Tot i això, la companyia assegura que aquest fet no comportarà la pèrdua de feina de cap dels treballadors, que seran enviats a altres botigues de la zona. Cal recordar que El Corte Inglés té ubicats molt a prop dos establiments més: un a la plaça de Catalunya, amb més de 40.000 metres quadrats de superfície, i un altre al Portal de l’Àngel, que disposa de 13.000 metres.
El Corte Inglés ha decidit fer aquest tancament després d’analitzar l’oferta al centre de la ciutat i considerar que no tenia sentit mantenir una oferta duplicada a una distància tan curta d’altres centres de la mateixa marca.
L’edifici és propietat d’IBA Capital, però fins ara estava completament llogat a El Corte Inglé,s que dedicava aquest espai a firmes de moda com Diesel, GAP, Desigual o Tommy Hilfiger. Precisament, va ser El Corte Inglés qui va vendre l’edifici a IBA Capital el 2013 per 100 milions d’euros. L’operació incloïa un període de permanència de cinc anys d’El Corte Inglés. Ara, l’empresa ha decidit rescindir el contracte abans d’hora i tancar portes l’1 de març.
Segons ha avançat Modaes.es, IBA Capital ja ha iniciat el procés de comercialització de l’edifici, malgrat que fins a l’últim moment ha estat negociant amb El Corte Inglés una pujada del lloguer. Segons fonts del sector, l’edifici està molt ben situat i no li faltarien pretendents tant per comprar-lo com per llogar-lo. Alguns dels possibles interessats podrien ser Primark, H&M o Inditex.
Un edifici amb història
No és la primera vegada que l’edifici canvia de propietaris.
En el seu origen va ser seu de Banca Arnús. Després va albergar el Banc Central, on el maig del 1981 es va produir un atracament que va durar un total de 37 hores. Després va canviar de propietari i s’hi va posar un Mark & Spencer, que tampoc va acabar de funcionar i va decidir tancar. En aquell moment, El Corte Inglés va comprar l’edifici.