El Portal de l'Àngel estava avui així de tranquil. Poca gent... Persianes abaixades... L'excessiva calma ha agafat per sorpresa molts turistes, que, fins i tot sabent que avui era festa, s'esperaven més ambient. "Yo pensaba que era hoy que se celebraba. No anoche." Pitjor ho ha estat per a aquesta mare i filla. Són de ... Han vingut per un dia, i volien anar de compres. "Todo está cerrado. Así que... iremos a la playa que está abierat. " I això que també s'han trobat alguns comerços oberts. En aquest cas, establiments que s'han saltat la normativa catalana, emparant-se en l'espanyola i en la pugna judicial que mantenen totes dues administracions pels horaris comercials. De fet, avui al centre no hi havia ni venda ambulant. El mateix patró es repeteix al passeig de Gràcia, aquí no hi ha cap botiga oberta i també hi ha absència de manters. El que sí que hi ha, en canvi, són moltes patrulles de la Guàrdia Urbana. Una presència policial que s'estén per tot el centre. De fet, l'únic grup de manters que hem vist per la zona es volia instal·lar a la plaça de Catalunya, però s'ho han repensat en veure que se'ls acostava un agent. Així que han recollit de nou... i han marxat tranquil·lament. L'absència de manters es produeix precisament quan el sector diu que ha notat un increment substancial els darrers dies de la venda ambulant. MIQUEL ÀNGEL FRAILE, president de la Confederació de Comerç de Catalunya "Els manters tenen molt clar que no són perseguits per la Guàrdia Urbana. Hi ha un efecte reclam i a partir d'aquó ens trobem amb una indefensió del sector comercial i dels consumidors." Per això demanen al nou equip de govern municipal que es reuneixi amb ells. De fet, reclamen que es designi un interlocutor directe per tractar totes aquestes qüestions que preocupen el sector.

La poca activitat al centre de la ciutat ha sorprès els turistes que esperaven poder-hi fer compres. Fins i tot alguns visitants sabien que aquest dimecres era festiu però esperaven trobar-se celebracions pels carrers. La gran majoria del comerç ha optat per mantenir els establiments tancats, però una minoria ha obert portes emparada en la llei espanyola i la pugna que mantenen Generalitat i Estat pels horaris comercials.

Per Sant Joan tampoc no hi ha hagut presència de manters al centre. Sí que hi ha hagut, en canvi, força patrulles de la Guàrdia Urbana. L’absència de venda ambulant contrasta amb el que diu que ha constatat la Confederació de Comerç de Catalunya, que reclama més contundència contra aquest fenomen. El secretari general, Miquel Àngel Fraile, assegura que “els manters tenen molt clar que no són perseguits per la Guàrdia Urbana. Hi ha un efecte reclam i a partir d’aquí ens trobem amb una indefensió del sector comercial i dels consumidors”.

Per això demanen al nou equip de govern municipal que es reuneixi amb ells i reclamen que es designi un interlocutor directe per tractar totes aquestes qüestions que preocupen el sector, ja sigui la dels manters, la dels horaris comercials o d’altres.