És la primera pedra... això sí, simbòlica, de la nova terminal marítima de l'empresa Grimaldi. Ja fa mesos, a l'estiu, que va començar a construir-se i estarà acabada, previsiblement, al juny. Quan aquesta terminal entri en funcionament, serà capaç d'acollir més de 3.500 passatgers que connectaran amb els grans ports del sud d'Europa i del nord d'Àfrica. MARC CALDERÓ "Aquest és l'esquelet de la nova terminal Grimaldi del Port. Una construcció que ocupa més de 63.000 metres quadrats. La seva inversió també és de grans dimensions, 20 milions d'euros." Aquesta inversió preveu construir tres passarel·les que connectin la futura terminal i els ferris i pavimentar aquesta gran esplanada. ANTONI VIVES, regidor d'Hàbitat Urbà "És sobretot una aposta nova des del punt de vista que la ciutat i el port parlin d'una manera diferent. I ho fem connectant Barcelona amb tots els port d'Europa." SIXTE CAMBRA, president del Port de Barcelona "El fet que aquestes línies avui estan treient més de 100.000 camions anuals de les carreteres té un gran valor econòmic però també ambiental." A l'acte també hi ha assistit l'acabat d'estrenar conseller de Territorti i Sostenibilitat, Santi Vila, que ha remarcat el bon moment del Port i ha llançat un missatge al govern central. SANIT VILA, conseller de Territori i Sotenibilitat "Hi ha moltes inversions que tenen sentit, sempre que es vinculin amb la rendibilitat, per tant, aquest també és un missatge interessants d'enviar a autoritats que han de planificar i preveure pressupostos i inversions en infraestructures." Tot plegat, una infraestructura important per al port amb la qual l'empresa italiana vol consolidar la seva aposta per Barcelona com a epicentre de l'activitat marítima de curta distància, tant de passatgers com de mercaderies.

Grimaldi Terminal Barcelona és el nom de la nova terminal del Port de Barcelona que utilitzarà aquesta empresa italiana. Es va començar a construir a l’estiu i tot apunta que en finalitzaran les obres al juny. D’aquesta manera, la terminal es convertirà en un espai de més de 60.000 metres quadrats que acollirà l’edifici, tres grans passarel·les i un ampli espai pavimentat.

La nova terminal està orientada a reforçar la presència de l’activtat marítima de curta distància, tant de passatgers com de mercaderies, de l’empresa. D’aquesta manera, segons fons de la naviliera, Grimaldi Group consolida l’aposta per Barcelona com a epicentre de la seva activtat de Short Sea Shipping al Mediterrani.

A la col·locació de la primera pedra de la futura terminal hi han assistit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, i el president del Port de Barcelona, Sixte Cambre. Tots tres han coincidit que inversions com aquestes promouen l’activitat econòmica, tant de Barcelona com de Catalunya, en uns moments econòmicament complicats.