MARIA CAMPUZANO, portaveu de l'Aliança per Combatre la Pobresa Energètica "Les famílies que fins ara no han pogut pagar aquests subministres no ho podran fer a partir del mes de febrer i a més hauran de fer front al deute dels mesos anteriors que no han pogut pagar."

Per aquest motiu aquest dimecres, coincidint amb la sessió monografia sobre la pobresa que es fa al Parlament, han entregat un document al síndic de greuges amb desenes de casos reals de gent a qui s’ha tallat la llum, el gas o l’aigua en els darrers mesos. Consideren que aquest decret és un insult, ja que no s’hi pot acollir tothom que ho necessita i, a més, recorden que el decret deixarà de ser vigent a finals de mes. Una mesura, doncs, que titllen d’absurda ja que, diuen, deixar totalment desprotegides centenars de famílies que estan amenaçades de quedar-se sense subministrament de llum, gas o aigua, o, directament, ja se n’han quedat sense.

La plataforma Aliança per Combatre la Pobresa Energètica ha reconegut, però, que l’Ajuntament de Barcelona és dels pocs municipis que s’ha posat les piles en aquest sentit i demana que la resta de poblacions l’agafin d’exemple. Per això la plataforma també ha anunciat que presentaran una moció als diferents ajuntaments per blindar el dret a un servei bàsic com és l’energia.