A més, exigeix que es porti a terme una actuació decidida dels diferents efectius policials per impedir la venda a la manta i que es prenguin de manera immediata les actuacions socials necessàries per donar suport a aquelles persones que són víctimes de l’explotació per part de les xarxes de comerç il·legal. En la mateixa línia, l’entitat vol que s‘impulsi una campanya per sancionar als compradors del “top manta”.

Assegura, a més, que “massa vegades” s’assisteix a la reaparició dels problemes a la via pública per “desistiment de l’Ajuntament” i que aquesta situació posa de manifest “l’agreujament del problema, que avui ja té continguts clars de conflicte social i ciutadà”. En aquest sentit, alerta que, si no es prenen mesures urgents, pot haver un enquistament del conflicte.

Amics de la Rambla afirma també que coincideix amb les conclusions de l’informe sobre el fenomen del “top manta” presentat recentment pel síndic de greuges, en què s’instava les administracions a assumir les seves responsabilitats ja que considera que la manca d’accions afecta “la ciutat i els barcelonins, i especialment, la Rambla”.