Els socorristes de la Creu Roja que feia 30 anys vigilaven les platges de la ciutat deixaran de fer-ho. El concurs públic que es va celebrar el desembre de 2015 per a l’assistència, rescat i socorrisme a les platges ha tingut com a guanyadora una altra empresa, Proactiva Serveis Aquàtics SL. Els socorristes han denunciat a Barcelona FM que l’Ajuntament no va incloure cap clàusula de subrogació de la plantilla actual en el concurs. Aquest dimarts s’han manifestat a la plaça de Sant Jaume per exigir no perdre els llocs de feina.

L’Ajuntament ha adjudicat la licitació per a les tasques a les platges per al proper període estival, que començarà el 19 de març, per 2,46 milions a l’empresa abans esmentada. El pressupost màxim que es dictava en el concurs era de poc més de tres milions. Proactiva Serveis Aquàtics S.L. és la impulsora de l’ONG Proactiva Open Arms, famosa per haver destinat personal i recursos al rescat de refugiats sirians al mar.

Segons la CGT, la nova gestora de les platges de la ciutat està disposada a negociar amb la Creu Roja la contractació d’alguns dels 46 treballadors fixos i fixos discontinus, amb antiguitats d’entre quatre i 13 anys. La plantilla actual és de 71 empleats entre socorristes aquàtics i coordinadors. El sindicat també diu que la Creu Roja va oferir un preu de licitació superior a l’inicial amb la intenció de ser descartada automàticament, i desentendre’s així d’alguns assalariats.