MIQUEL ORTEGA, Comissionat de Comerç, Consum i Mercats "El govern s'ha posicionat clarament tractant de gestionar el tema de la liberalització perquè beneficiï el màxim possible els comerços de la cituat, que la majoria són petits i mitjans. Però vull assenyalar que es farà un procés molt transparent i molt clar que es durà a terme durant la tardor i l'hivern prquè l'any que ve tinguem fruit del màxim consens possible, una decisió que sigui el màxim de beneficiosa per a tota la ciutat"

Ortega ja s’ha reunit amb totes les associacions de comerciants per tenir un primer contacte i assegura que hi ha bastants punts de trobada amb totes. Abans del seu nomenament, algunes associacions havien mostrat la seva preocupació per les possibles decisions del nou govern sobre els horaris comercials. Avui el comissionat ha explicat que aquest estiu els horaris comercials seguiran com estaven previstos, és a dir, que es podrà obrir tots els diumenges fins a les 18 h (i sense aquest límit horari, els festius d’obertura autoritzada, com aquest primer diumenge de rebaixes).

A partir del setembre, s’obrirà un nou procés de participació amb els comerciants, que pot durar tota la tardor i l’hivern, per decidir què es fa l’any que ve. Ortega ha mostrat voluntat de fer-ho amb la màxima participació, transparència i consens entre tots, tenint en compte que la majoria de comerços de la ciutat són petits o mitjans. Segons el responsable de Comerç del govern municipal, cal tancar amb consens un tema que fins ara no s’havia solucionat prou bé.