L’estiu ja ha arribat i, per tant, també l’arribada massiva de turistes a Barcelona. Als veïns dels entorns de la Sagrada Família se’ls compliquen la mobilitat i la possibilitat de poder fer vida als bars i restaurants del barri. Tot i que, recentment, l’Ajuntament ha acordat amb guies oficials limitar els grups de turistes (15 persones a Ciutat Vella i 30 a la resta de la ciutat), els veïns fa dies que alerten que no volen tornar al nivell de turisme d’abans de la pandèmia i es queixen que els grups pràcticament no els deixen caminar per la vorera.

Gabriel Mercader, de l’AV Sagrada Família, explica que els turistes “van eixamplats, de banda a banda, i si troben algú, és igual, s’emporten tothom qui tenen al davant”. En aquest sentit, comenta que el problema no són els turistes que entren al temple “sinó els que circulen pels voltants, els dels creuers”.

No tenim res contra el turisme, és necessari i som conscients d’on vivim, tenim un temple que ens crida el turisme, però sí que ha de ser controlat”
Mariona Comelles, AV Sagrada Família

Ara el que temen és tornar al nivells de turisme massificat d’abans del 2020. Per aquest motiu, els veïns reivindiquen que es pugui limitar i controlar. A més, també reclamen recuperar de nou l’espai que ocupen moltes terrasses, ja que els voltants de la Sagrada Família són una de les zones on no s’han retirat les terrasses dels bars i restaurants que es van ampliar per la pandèmia.