barcelona

Barcelona està considerada una de les 20 ciutats més competitives del món. L’informe anual Global Power City Index 2021, que compara mig centenar de gran municipis d’arreu del món a partir d’indicadors econòmics, culturals, mediambientals, de recerca i de mobilitat, situa la capital catalana en la posició número 18 a escala mundial, i la deixa setena en la classificació europea. D’aquesta manera, Barcelona ascendeix tres llocs en matèria de competitivitat global respecte a l’anterior rànquing, tot superant Viena, Toronto i Zuric.

D’acord amb l’informe, Barcelona ha assolit enguany la millor posició en la categoria d’habitabilitat, en la qual ha pujat al pòdium: se situa en la tercera posició mundial. Aquest indicador té en compte, per exemple, la flexibilitat en l’àmbit del treball o la disminució de l’atur darrerament malgrat la pandèmia de la covid. En canvi, ocupa la 14a en interacció cultural, la 16a en accessibilitat o la 26a en medi ambient. En economia (29a) i en recerca i desenvolupamet (34a) la ciutat s’emporta les pitjors posicions.

Els professionals qualificats valoren bé Barcelona

L’índex també té en compte la valoració que fa la ciutadania sobre la ciutat. Barcelona és la setena ciutat més ben valorada pels “professionals qualificats globals”. Els residents li atorguen la novena posició i els turistes, la 16a. Les persones més exigents són aquelles que ocupen càrrecs directius, que deixen la capital de Catalunya en 29a posició de 48 grans ciutats.

L’informe, elaborat per la japonesa Mori Memorial Foundation i que compta amb la participació d’universitats i institucions de recerca, compara un total de 48 metròpolis. Tal com informa l’Ajuntament de Barcelona, les conclusions de l’informe són de gran utilitzat per als inversors i les empreses d’arreu del món que volen instal·lar-se a la ciutat. Segons el consistori, “el bon posicionament de les ciutats es considera un factor clau a l’hora de ser referents i generar un magnetisme d’atracció de noves oportunitats“.