motius vaga neteja barcelona

Divendres Negre o Black Friday. Aquest divendres, 25 de novembre, els comerços tornen a oferir descomptes i rebaixes temptadores que enceten la temporada de compres abans de Nadal. Tot i que aquesta és la cita marcada al calendari des de ja fa anys i arribada d’altres llocs del món, a l’altra cara de la moneda hi ha el Green Friday. Què és aquest dia? I què se celebra?

Green Friday, un moviment que aposta pel consum responsable

El Green Friday sorgeix com a resposta a les compres compulsives del Black Friday. També se celebra el 25 de novembre, però en aquest cas és un moviment impulsat per organitzacions ecologistes i ONG que fuig de les rebaixes temptadores de les grans cadenes i aposta per un consum més racional. El Green Friday defensa l’adquisició de productes reciclats o artesanals de comerços de proximitat.

Del Black Friday al Green Friday: ara també s’hi sumen les grans marques

Ja hi ha algunes empreses grans com Ikea que s’han sumat al moviment del Green Day. Per exemple, la companyia sueca compra els mobles que ja no necessitin els clients i els paga el doble del que hi van invertir. Els compradors reben una targeta regal i l’empresa s’encarrega de tornar a vendre el moble a una altra persona que ho necessiti.