GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Abans de les eleccions del 20 de desembre no serà fàcil. Ja dit, fins i tot forces polítiques que diuen una cosa en un moment donat ho poden canviar. I jo ho entenc perquè la pressió electoral existeix i això la ciutadania ho ha de saber. No quedarà per nosaltres. Continuarem posant propostes sobre la taula i obrint la negociació. I sinó tenim el mes de gener o febrer que també ho plantejar i això no planteja cap tipus de problema." SÒNIA RECASENS, regidora de CiU "Hi ha un descontrol important en aquesta institució a nivell d'una cosa tan bàsica i important com és la matèria econòmica." CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "Aquests pressupostos són una vegada més un cas d'improvisació per part del govern, que no té model de ciutat." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Jo crec que això ens dóna una oportunitat per continuar parlant, per continuar intentant trobar els millors pressupostos per a la ciutat de Barcelona." MONTSERRAT BALLARÍN, regidora del PSC "És un pressupost que no posa tot el potencial econòmic i la solvència de la ciutat de Barcelona al servei dels ciutadans i ciutadanes." XAVIER MULLERAS, regidor del PP "Des del grup popular havíem anunciat el posicionament en contra d'aquest pressupost perquè mantenia la fiscalitat al màxim." JOSEP GARGANTÉ, regidor de la CUP Capgirem Barcelona "En principi ja els havíem confirmat que anàvem a votar a favor. En cap cas no anàvem a tancar la porta a quedar-nos amb els pressupostos d'aquest any prorrogats."

Nou revés al govern municipal. L’aprovació inicial dels pressupostos per a 2016, presentats divendres pel tinent d’alcalde Gerardo Pisarello com uns comptes que potenciaven la “despesa social”, s’atura abans de començar. El govern els ha retirat de l’ordre del dia de la Comissió d’Economia i Hisenda d’aquest dimarts perquè no ha aconseguit els vots suficients dels grups. Barcelona en Comú haurà de continuar negociant amb les formacions per tirar-los endavant en els propers mesos.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha explicat que s’han retirat per una qüestió “d’oportunitat política” i ha afirmat que el moment electoral no és fàcil per apropar posicions. Tot i així, Pisarello ha defensat que es deixaran la pell en la negociació per no haver de prorrogar el pressupost i ha confessat que, si no s’obtenen els suports abans de finalitzar l’any, es podrà plantejar al gener o febrer sense “cap tipus de problema”.

Des de l’oposició, la regidora de CiU Sònia Recasens ha denunciat “un descontrol important” en matèria econòmica a l’Ajuntament; la presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ha criticat la “improvisació” i el regidor del Partit Popular Xavier Mulleras ha argumentat el vot contrari del seu grup perquè, ha dit, el pressupost manté “la fiscalitat al màxim”.

Pel que fa als partits d’esquerres, la CUP Capgirem Barcelona ha confirmat el vot a favor per evitar prorrogar els pressupostos de 2015; el PSC ha recriminat que els pressupostos no posen “tot el potencial econòmic” de Barcelona al servei dels ciutadans i Esquerra ha indicat que s’obre una “oportunitat per continuar parlant” i trobar els “millors pressupostos per a la ciutat de Barcelona”.

Picabaralla per un tuit

La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ho ha confirmat en un tuit molt polèmic en què ha criticat que el govern va de “derrota en derrota”.

La regidora de CiU Sònia Recasens ha denunciat que els regidors s’hagin assabentat de la retirada del punt 5 de la comissió mitjançant Twitter i ho ha qualificat de falta de respecte: “No trobo normal que ho sabem per un tuit”, ha dit.

El regidor del Partit Popular, Xavier Mulleras, ha afegit que si Mejías tenia coneixement que es retirava el pressupost, primer ho havia d’haver anunciat a la comissió i ha alertat la presidenta de Ciutadans que “no pot utilitzar un càrrec institucional, com és el càrrec de presidenta de la comissió, per fer-ne un ús personal”.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha demanat a Mejías una rectificació perquè es tracta d’un tuit “parcial i polític” i s’ha mostrat confiat a una futura aprovació dels pressupostos “justos per als barcelonins”.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha respost amb ironia a la petició de Recasens i Mulleras de conèixer per què s’han retirat els pressupostos i com s’ha fet arribar la informació a la comissió: “Hem fet senyals de fum per comunicar-ho”, ha dit. Mejías, per cert, ha acabat admetent que ha comès un error empesa per la immediatesa.