L’Smart City Expo World Congress és un congrés de grans xifres, amb 500 ciutats representades, 400 ponents i 450 empreses de tot el món. El seu director internacional, Lluís Gómez, ha parlat a BTV de la importància de planificació i la motorització de moltes eines que puguin facilitar l’organització de les ciutats. Ha posat l’exemple de “microbusos de conducció autònoma o trens molt moderns amb pintures que protegeixen de pintades” i que, afirma, formaran part d’un futur urbà molt proper.

Gómez apunta que “les ‘smart cities’ ens evitaran viure en assentaments caòtics” i que la nostra ciutat és un referent mundial en aquest sentit, especialment pel que fa a planificació urbana. Quant a la gestió de l’Ajuntament, afirma que “aquesta idea d’estendre i fer útil el model cap a tots els barris i ciutadans, hauria de passar a totes les ciutats”. Ha recalcat, en aquest sentit, que la marca Barcelona és molt important ja que facilita la projecció internacional del congrés. De fet, l’èxit d’aquesta edició ja és més que evident: tot just va començar ahir i “en només un dia ha vingut més gent que en els tres dies de l’any passat”. Aquest dimarts l’han visitat entre 14.000 i 15.000 persones i durant tota l’edició de 2014 ho van fer unes 11.000.

Gómez també ha assenyalat dues temàtiques a què hauran de fer front les “smart cities”: el canvi climàtic i l’economia circular, que, diu, “ens canviarà la manera de consumir”.