locals buits ciutat vella

L’Ajuntament de Barcelona comprarà finalment 35 locals en el marc del programa Amunt persianes. Així ho ha anunciat l’alcaldessa Ada Colau en resposta a una pregunta d’ERC sobre els locals adquirits. Segons ha precisat Colau, d’aquests 35 locals, hi ha 29 compres ja formalitzades i sis que estan pendents de signatura. “Alguns propietaris han retirat la seva proposta i es formalitzarà la compra amb 35 dels 38 propietaris dels que van ser adjudicats”, ha afirmat.

L’Ajuntament volia comprar-ne 50 en un inici

L’Ajuntament de Barcelona havia fet marxa enrere fa una setmana en la compra de dos locals més. Tot i que l’objectiu d’aquest projecte és que el consistori compri locals buits per omplir-los amb activitat nova, el cert és que a la convocatòria s’hi han colat alguns immobles que no estan buits. El primer cas que va fer encendre les alarmes dels inquilins és el de 14 locals de les Corts, a qui el propietari ara vol fer fora.

Barcelona compra 50 locals comercials buits per llogar-los de nou i dinamitzar els barris

Al ple d’aquest divendres, l’alcaldessa també ha reiterat que els 16 locals de les Corts que tenien activitat a dins ja es van descartar i, per tant, no es compraran. “Hi ha hagut un incident i un cop ha passat no tornarà a passar”, ha afirmat respecte a futures convocatòries.

ERC ha criticat que el govern municipal no té “cap projecte” sobre el contingut dels locals comprats, igual que també considera que els criteris d’ubicació dels locals són “inexistents” i generen “incoherències”. “Compren i no saben amb quin objectiu”, han assenyalat els republicans, que han lamentat que la “mala gestió” hagi acabat col·lateralment afectant alguns negocis de les Corts.