A principis d’agost, la Coronela va denunciar a través d’una publicació a Facebook que el govern de l’Ajuntament els havia denegat el permís per començar el seu seguici sortint per la Porta Gòtica del Consell de Cent, tal com ho va fer Rafael Casanova l’11 de setembre de 1714. El comissionat de Memòria Històrica, Ricard Vinyes, va explicar en un comunicat que se’ls havia denegat la sortida des d’aquesta porta al·legant que no era adient “ni acollir ni participar en una desfilada d’època atesa la solemnitat de la Diada”.

Tot i això, aquest matí els integrants de l’Associació ha aconseguit sortir de l’Ajuntament, desafiant la negativa municipal. Ho han fet acompanyats per diversos regidors de l’oposició, com Joaquim Forn, del Partit Demòcrata Català, Trini Capdevila, d’Esquerra Republicana, i Maria José Lecha, de la CUP.

 

 

 

 

 

Després de la negativa de l’Ajuntament, la Generalitat va explicar que sí que rebria aquest grup de recreació història en l’acte de rebuda ja programat pels Miquelets de Catalunya. En el seu moment, el govern de la Generalitat va afirmar que, en la invitació, no hi havia “cap ànim de convertir l’acte en una rèplica del que feia l’Ajuntament”.