ajuda 200 euros 2023 xec

Ja està oberta la convocatòria per demanar l’ajuda de 200 euros el 2023. Aquest ajut estatal busca ajudar les persones que tenen ingressos baixos després de mesos amb una inflació disparada. Per tant, el xec va dirigit sobretot a les persones més vulnerables. A continuació et detallem tot el que cal saber sobre l’ajuda de 200 euros el 2023, amb una guia pas a pas sobre com demanar l’ajut estatal, els requisits per sol·licitar-lo i a qui va dirigit.

Ajuda de 200 euros el 2023: què vols saber?

A qui va dirigida l’ajuda de 200 euros el 2023?

L’ajuda de 200 euros estatal prevista aquest 2023 va dirigida a persones assalariades, autònomes o inscrites a les oficines de treball que no rebin altres prestacions de caràcter social, com el cas de les pensions o l’ingrés mínim vital.

Quins requisits cal complir per obtenir el xec de 200 euros?

Aquests són tots els requisits que cal complir:

  • Haver rebut ingressos inferiors als 27.000 € anuals.
  • Tenir un patrimoni inferior als 75.000 . L’habitatge habitual està exclosa del còmput del patrimoni.
  • El còmput dels ingressos i del patrimoni s’efectuarà sumant els dels familiars que convisquin sota el mateix sostre: el sol·licitant, la parella, els descendents i ascendents de fins a segon grau.
  • Cal tenir la residència habitual a Espanya.

Qui no pot sol·licitar el xec de 200 €?

  • Les persones que, a data del 31 de desembre del 2022, hagin percebut l’ingrés mínim vital o altres pensions socials o anàlogues reconegudes, no tindran dret a accedir a la nova ajuda de 200 €.
  • Els administradors de dret d’una societat mercantil que no haguessin cessat la seva activitat a data del 31 de desembre del 2022.

Quins són els terminis per demanar l’ajuda i com fer-la?

Els contribuents podran sol·licitar l’ajuda de pagament únic de 200 euros des del 15 de febrer i fins al 31 de març del 2023. Com poden sol·licitar el xec? Hauran d’omplir un formulari de l’Agència Tributària on es facilitaran les següents dades:

  • Compte bancari on es vol que es faci la transferència
  • Cl@ve o certificat electrònic per fer el tràmit

Quina documentació cal aportar?

En principi, segons fonts del Govern espanyol, no cal aportar cap documentació específica. Un cop omplert el formulari, l’Agència Tributària creuarà les seves dades amb les d’altres administracions i conclourà si el contribuent té dret a obtenir l’ajuda de 200 €.

En el cas negatiu, el sol·licitant tindrà 10 dies per presentar al·legacions i, un mes després, es considerà denegada la seva petició si no hi ha respost de cap manera.