La plataforma pel decreixement del port i l’aeroport de Barcelona, Zeroport, s’ha mostrat totalment contrària a la proposta d’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat amb una pista sobre el mar perquè tindria un impacte mediambiental catastròfic“. L’entitat ha volgut recordar que fa anys ja es va descartar aquesta proposta “per cara i per impossible” i assegura que amb l’actual crisi climàtica i energètica encara és “més insostenible”.

Segons Zeroport, propostes com aquestes són “llançar idees a la babalà, a veure quina agrada i treure notícies diàries sobre el tema de l’ampliació de l’aeroport”.

Un projecte amb greus afectacions mediambientals

Ariadna Cotén, membre de Zeroport, explica que a banda que les obres són molt més costoses, la construcció de la pista sobre el mar implica “afectar els corrents marins, els ecosistemes litorals i probablement l’aqüífer del delta”. “Sembla que llancen idees així com si això fos igual de possible com allargar la pista a la Ricarda, quan és igual o pitjor perquè està en plena Xarxa Natura 2000“, recorden.