msc creuers

(Agències/redacció) MSC Creuers, la tercera companyia de creuers més gran del món, portarà més de 550.000 turistes a Barcelona l’estiu del 2023. La capital catalana serà el principal port de la companyia a l’estat, amb 111 escales durant el període estival. 

Un dels bucs que desembarcaran a Barcelona serà l’MSC World Europa, un dels més grans del món, propulsat per GNL amb 2.600 cabines i un dels primers a fer servir la tecnologia de pila de combustible. En total, la tercera companyia de creuers més gran del món preveu un increment de trànsit del 23 % als ports espanyols. Segons ha destacat el director general d’MSC Creuers a Espanya, Fernando Pacheco, la companyia preveu un “bon any” amb més de 500 escales a l’estat.

Un 20 % més de creixement l’estiu del 2021

L’estiu passat, l’empresa va créixer un 20 % més que el 2019 al mercat espanyol. El 2024 la companyia tindrà operativa una terminal nova a Barcelona, “dotada amb instal·lacions de subministrament d’energia verda als bucs”, segons ha assegurat el president del Port de Barcelona, Lluís Salvador.

Cal recordar que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha insistit els darrers anys en la necessitat de limitar el nombre de creuers que arriben a la ciutat. Va arribar a proposar-ne un màxim de tres al dia.