El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, ha alertat que la taxa ambiental que la Generalitat de Catalunya preveu implementar als creuers a partir del 2024 pot generar “deslocalització“. Segons Salvadó, aquest impost podria fer que aquestes grans embarcacions optin per fer parada a altres ciutats mediterrànies enlloc de reduir les emissions: “Si desplacem les emissions, difícilment farem una aportació al medi ambient”, considera.

Salvadó alerta que “cal incorporar una visió econòmica” a l’aplicació d’aquest impost i assegura que ja estan preparant les al·legacions per intentar combatre la mesura: “Esperem que amb el procés d’al·legacions retornem a la posició del 2017”, ha assegurat el president del port durant una roda de premsa d’aquest dimarts i en què s’han presentat els resultats d’aquesta infraestructura.

Fer dels creuers un negoci sostenible

Lluís Salvadó també s’ha mostrat conciliador enfront de les veus crítiques per l’activitat creuerista. El president ha assegurat que la voluntat del Port de Barcelona és conciliar totes les realitats i “que el negoci dels creuers tingui un desenvolupament sostenible a Barcelona però que alhora els ciutadans en tinguin una bona percepció“.