Les restriccions a la mobilitat, els controls d’aforament i el mal temps han donat lloc a una imatge atípica: les fires de Nadal sense aglomeracions en ple cap de setmana. Tot i això, els firaires esperen que augmenti l’afluència de públic al llarg dels properes dies.

La Fira de Santa Llúcia va començar aquest divendres 27 de novembre i va tenir una bona rebuda. En canvi, de cara al cap de setmana, l’afluència de públic ha baixat significativament sobretot al matí, quan les pluges intermitents no han convidat a sortir a passejar. En canvi, a la tarda, l’ambient s’ha animat més i s’ha omplert de més visitants, però no s’ha arribat a l’aforament màxim permès, com va succeir el dia anterior.

Per la seva banda, la Fira de la Sagrada Família s’ha inaugurat aquest dissabte amb molt poca activitat. Molts firaires encara estaven acabant de muntar les parades i col·locant les figures dels pessebres i els guarniments. La presidenta del sector de Pessebres de la Fira, Olga Corbera, declara que enguany ha estat “molt difícil” posar-ho tot en marxa per la incertesa de les mesures que calia adoptar. “Quan entre els cinc sectors ens posàvem d’acord, sortia el Procicat i canviava alguna cosa, i ens han tingut així fins l’últim moment”.

Es manté el pessebre del Marès

El tradicional pessebre de la plaça Sant Jaume no hi serà per aquest Nadal 2020, però sí segueix, un any més, el del Museu Frederic Marès. L’Associació de Pessebristes de Barcelona l’ha muntat recreant una vila costanera de la Mediterrània i vol posar de manifest la vigència de les migracions. En aquesta ocasió no hi ha cap cova ni portal, sinó que el naixement se situa al ras sense que ningú l’hagi acollit.

Pessebre del Museu Marès

Més informació del Nadal 2020 a Barcelona