Portal de l'Àngel ple de compradors aquest dilluns

Tràfec de compradors constant aquest dilluns al portal de l’Àngel de Barcelona i els carrers adjacents. Molts barcelonins han aprofitat per fer les primeres compres de Nadal, o comprar roba tenint en compte que algunes botigues ofereixen descomptes com a reclam. Però d’entre els qui passejaven aquest festiu, destaca la gran quantitat de visitants vinguts d’arreu de Catalunya.

De la Bisbal de l’Empordà, Girona, Tortosa… Molts han aprofitat per passar el pont festiu a la ciutat per aprofitar les botigues obertes: “Hem baixat a voltar per veure l’ambient i les botigues, i a comprar”, explica un grup que ha vingut a passar el dia i s’espera al vespre per tornar per veure els llums de Nadal. “També comprem a la nostre ciutat, però volíem aprofitar la varietat de botigues de Barcelona”, diu una família vinguda d’Igualada.

Els botiguers de portal de l’Àngel, preguntats per betevé, coincideixen en afirmar que l’inici de la campanya de Nadal va ser fluixa al novembre, però que aquest pont ha fet accelerar les compres.

Locals en reforma o traspàs

Crida l’atenció que, en plena campanya de Nadal, hi hagi locals comercials a portal de l’Àngel sense activitat. En almenys cinc locals, hi pengen cartells de reforma, de pròxima obertura de negoci o de lloguer. És el cas, per exemple, del local que fins fa poc ocupava la botiga H&M o la que tenia la cadena Desigual just davant, ambdues tancades.

“Com un any prepandèmia” a la Fira de Santa Llúcia

Ben a prop, a l’avinguda de la Catedral, la Fira de Santa Llúcia també ha registrat molta afluència aquest dilluns. Enguany sense restriccions d’aforament al recinte de la fira, una botiguera explicava que el ritme de vendes s’assimila fins ara a “un any prepandèmia”. Aquest dilluns, molts han aprofitat per endur-se un arbre de Nadal per guarnir-lo a casa o comprar figuretes per completar el pessebre.