El coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, considera que els catalans es van expressar a les urnes i al carrer i que van demostrar tenir “força política i democràtica”. També ha destacat el comportament i compromís de tots els que van voler votar, tot i les repressions del Govern espanyol. De fet, ha criticat durament el PP perquè diu que són els culpables de reprimir el dret a la democràcia. A més, ha mostrat el seu rebuig a la mesura impulsada per Rajoy que estimula la fugida d’entitats econòmiques de Catalunya.

Domènech també assegura que donaran suport les iniciatives que impulsin la mediació internacional ja que creu que “és la manera de desbloquejar la situació actual i aconseguir que el PP escolti les demandes dels catalans.” Ha afegit que el camí del diàleg és l’únic que servirà pel futur de Catalunya. També assegura que “ara no és el moment per una declaració d’independència” i ha demanat “intel·ligència i responsabilitat” en l’estratègia política per construir un moviment de majories.

En referència a la concentració unionista convocada per Societat Civil Catalana, ha reconegut que tothom té llibertat d’expressió i dret a manifestar-se. Però ha afegit que ell mai ho farà al costat del PP i Ciutadans perquè diu que “són part del problema, no de la solució”. A més, ha mostrat una oposició clara a aplicar l’article 155.