Molts nens petits en un saló dedicat a la construcció. Una imatge excepcional, com ho és també el fet que Construmat s'obri al públic no especialitzat. Els últims dos dies, els professionals han conviscut, per exemple, amb famílies a la recerca d'idees per a la llar. "Tenim en ment comprar un pis a Barcelona aquest 2015 i busquem idees." La rehabilitació d'habitatges i tot el relacionat amb les reformes han centrat l'interès dels particulars. Més que grans projectes, buscaven petites solucions. "Volem rehabilitar el vestíbul de casa i posar-hi un mosaic de colors." "Per finestres, per banys... És interessant agafar idees per si un dia has de reformes a casa." Per als expositors, els particulars no suposen un volum important de negoci, però aporten altres beneficis. PERE JOANOLA, delegat de Hemp Eco Systems Espanya "Ens interessa que la gent comenci a treballar utilitzant els materials i si obtenen un bon resultat i estan contents, un ho explica a l'altre i diu 'jo he conegut això'." Amb l'obertura al públic, el sector de la construcció busca noves fórmules per recuperar-se després de la crisi. I aquesta edició del saló, rebatejat amb el nom de Beyond Building Barcelona, sembla reflectir una revifada: més de 55.000 persones l'han visitat, un 20 per cent més que en l'última edició. JAUME DOMÈNECH, director de Beyond Building Barcelona Construmat "Hem estabilitzat el número d'expositors respecte a l'edició anterior. Vol dir que el sector ja no destrueix empreses sinó que com a mínim les manté." Tot i això, la recuperació definitiva encara ha d'arribar. Enguany es calcula que a Catalunya s'edificaran uns 6.000 habitatges nous, molt lluny de les xifres anteriors a l'esclat de la bombolla immobiliària.

De fet, tot allò relacionat amb les reformes ha centrat l’atenció dels particulars. El perfil més habitual han estat parelles amb fills, però en general l’han visitat tot tipus de públic familiar interessat en petites solucions per a la llar, més que en grans projectes. “És interessant agafar idees per si un dia has de fer reformes a casa”, reconeix la Rosa, una de les visitants.

Entre els expositors, la iniciativa també ha estat ben rebuda. Tot i reconèixer que els particulars no generen grans negocis, “ens interessa, sobretot pel boca-orella, que la gent comenci a treballar utilitzant els materials i, si obtenen un bon resultat i estan contents, un ho expliqui a l’altre”, assegura Pere Joanola, de l’empresa Hemp Eco Systems.

Amb l’obertura al públic, el sector de la construcció busca noves fórmules per recuperar-se després de la crisi. El director de Beyond Building Construmat, Jaume Domènech, és optimista: “Hem estabilitzat el número d’expositors respecte a l’edició anterior. Vol dir que el sector ja no destrueix empreses sinó que com a mínim les manté“.