El 31 de març farà 25 anys de la mort de Josep Escobar, l’artista i creador barceloní dels bessons trapelles Zipi i Zape. Per commemorar aquesta efemèride, l’Editorial Bruguera ha decidit fer arribar a les llibreries algunes de les aventures més atractives. En total es reeditaran més de 15 històries llargues. Fa cinc anys que no se n’ha publicat cap.

El 4 d’abril arriba Zipi i Zape a les llibreries

El primer títol que es podrà trobar a les llibreries el proper 4 d’abril serà ‘La vuelta al mundo’, publicada per primer cop als anys 70 i que narra la història dels dos germans guanyadors d’un concurs de televisió i que com a premi reben fer un viatge per tot el món. El mateix dia també es podrà comprar ‘El tonel del tiempo’, considerada una de les millors històries d’Escobar, en la qual l’artista converteix els bessons en els creadors d’una màquina del temps que els durà a passejar-se per diferents èpoques de la història.

‘Detectives en acción’ és el darrer còmic que arribarà al mercat. El llançament serà el proper mes de juny.

Zipi i Zape

Zipi i Zape, adaptats als nous temps

Les aventures de Zipi i Zape tornaran amb algunes novetats. S’han redissenyat les cobertes, s’ha creat un nou logotip i la retolació s’ha modernitzat. A més, s’ha fet una revisió de l’estil en què estaven escrites les històries i s’han adaptat els textos i les expressions als temps actuals.

L’FNAC Triangle acull una exposició en què es poden veure els dibuixos d’Escobar. Recull 12 il·lustracions originals i objectes personals que mai abans no s’havien exhibit i que formen part de la col·lecció.