(ACN) El món del teatre, liderat per l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) i els Teatres Públics, entre d’altres, ha presentat aquest dilluns un passeig de la fama inspirat en el Walk of fame de Hollywood, que se situaria a la rambla de Santa Mònica. La voluntat del sector és tirar endavant un projecte per instal·lar estrelles amb el nom d’artistes del món del teatre, la música, el circ i la dansa a l’últim tram del passeig barceloní. Els noms els escollirien cada 27 de març -Dia Mundial del Teatre- una comissió d’experts i el públic.

Com a possibles candidats a una estrella de la fama catalana, Anna Lizaran, Carles Canut, Fabià Puigserver, Mari Santpere, Maria Matilde Almendros, Mario Cabré, Motny, Montserrat Caballé, Victòria dels Àngels, Pepe Rubianes o Joan Capri. Per visualitzar com seria el passeig de la fama català, aquest dilluns s’han instal·lat estrelles provisionals que han destapat actors i directors com Joan Pera, Mario Gas, Montserrat Carulla, Joan Lluís Bozzo, Pepa Plana, Cesc Gelabert, Anna Bertran, Lloll Bertran o Ángel Pavlovsky. Ha estat el primer acte de Mariàngels Vilallonga com a nova consellera de Cultura, que ha acompanyat el món del teatre en l’escenificació del que vol arribar a ser el projecte.

L’encarregat de materialitzar la idea és Philip Stanton, artista estatunidenc establert a Barcelona que pretén fer un disseny diferenciador respecte a Hollywood. L’Associació d’Empreses de Teatre ADETCA considera que el context actual és l’idoni, amb la Rambla pendent de transformació i amb les eleccions municipals a la vista. La iniciativa s’ha donat a conèixer aquest dilluns durant la presentació del Dia Mundial del Teatre, que se celebrarà dimecres, 27 de març, amb visites guiades als racons més amagats dels teatres i amb lectures dramatitzades de minirelats d’autors com Lluïsa Cunillé o Victoria Szpunberg.