Ha tingut lloc al Teatre Poliorama la gala dels XXI Premis de la Crítica de les Arts Escèniques, que atorga l’associació Recomana, que aplega gairebé tots els crítics de Catalunya. Els premis són el pòrtic de la celebració del Dia Mundial del Teatre, que s’escau el dia 27 de març. Han estat força repartits, per bé que destaca l’obra ‘Una gossa en un descampat’, un muntatge petit, estrenat a la Sala Beckett al juliol, que ha recollit tres premis de cinc nominacions: a la millor actriu principal, compartit per Vicky Luengo i Maria Rodríguez, que van alternar-se en el doble paper protagonista, el de millor espectacle i el de millor text per a Claudia Cedó.

Tres premis també per al musical que va obrir la temporada 2018-2019 al TNC, ‘Els Jocs Florals de Canprosa’: al vestuari; a l’actriu de musical, Anna Moliner, i a la direcció de Jordi Prat i Coll.

I també tres premis per a ‘El temps que estiguem junts’: actriu i actor de repartiment per a Quim Àvila i Júlia Trúyol i Premi Crítica Jove. Pere Arquillué ha rebut el premi al millor actor pel seu paper a ‘Àngels a Amèrica’ i el muntatge ‘Sets of sets’, de Guy Nader i Maria Campos, ha rebut dos dels sis guardons dedicats a la dansa: millor coreografia i millor espectacle de dansa.

Premi Especial per a Ángel Pavlovsky

La gala, però, ha tingut un protagonista estrella: Ángel Pavlovsky, mereixedor del Premi Especial, l’honorífic. El Premi Gonzalo Pérez de Olaguer, que reconeix el suport al món del teatre, ha recaigut en l’empresa Arola Editors, que ha publicat nombrosos textos teatrals. Durant l’acte s’ha recordat el periodista i crític de teatre César López Rosell, qui va morir el juliol del 2018.

Podeu consultar el palmarès complet dels Premis de la Crítica (31 en total) a www.recomana.cat