El Teatre Nacional de Catalunya ha presentat la temporada 2018/2019 posant com a epicentre la figura de Santiago Rusiñol. L’obra encarregada d’inaugurar aquest cicle al mes d’octubre serà ‘Els Jocs Florals de Canprosa’, una paròdia sobre aquest certamen estrenada per primer cop l’any 1902. En total es passarà de 24 a 27 espectacles amb un pressupost prorrogat. El preu de les entrades s’incrementarà lleugerament.

La comèdia ‘Els Jocs Florals de Canprosa’, que inaugurarà la nova temporada del Teatre Nacional de Catalunya, es va estrenar el 1902 com una crítica a l’idealisme exaltat d’aquest certamen. El director artístic del TNC, Xavier Albertí, ha destacat que Santiago Rusiñol, igual que Guimerà o Pitarra, són autors que “s’han tractat molt superficialment i no se’ls ha llegit amb les implicacions ideològiques profundes”, ja que el teatre català “des de la meitat del segle XIX fins als nostres dies, es caracteritza per estar profundament compromès amb l’acció política del país”.  Segons Albertí,  Rusiñol és un gran desconegut tot i ser “un precursor de la creació del propi model d’artista contemporani, del que després desenvoluparan figures com Dalí o Warhol”.

Nova Temporada TNC

El TNC també dedicarà un espai destacat al dramaturg i director teatral uruguaià Sergio Blanco, que dirigirà i interpretarà una de les tres obres seves que s’hi presentaran ‘Tebas Land’, ‘Kassandra’, i  ‘Cartografía de una desaparición’. Entre les novetats de la temporada hi ha la secció de teatre per a joves de 12 a 16 anys i també la programació familiar per als més petits.