El cineasta i clarinetista nord-americà Woody Allen ha tornat a la ciutat per oferir un recital de jazz amb The Eddy Davis New Orleans Jazz Band al Festival Jardins de Pedralbes. Els músics van interpretar temes clàssics de Johnny Dodds, Jimmie Noone i Louis Armstrong, i van traslladar el públic als clubs i les bandes de Nova Orleans.

Com ja és habitual en els concerts d’Allen, improvisa els temes que tocarà i, per tant, no té un repertori musical fix. Aquesta vegada va repassar una selecció variada de cançons de jazz internacional de principis del segle XX amb grans llegendes del gènere. Des de fa 36 anys, el director toca amb aquesta formació, i tota la vida ha combinat les seves dues passions: el cinema i la música.

Cinc anys del darrer concert al Liceu

L’última vegada que Allen va visitar la ciutat com a músic va ser el desembre del 2014 al Liceu. En aquell espectacle, Allen va tocar alguns temes relacionats amb la seva filmografia. El de Barcelona és el segon concert a Espanya d’Allen i el grup de músics veterans, dins la gira europea ‘Caution World Tour’.