Cada matí s'ha de fer el mateix ritual. L'obra Milkstone, o pedra de llet, s'ha de fer de nou. Sobre una base de marbre perfectament equilibrada s'hi posa una fina cap de llet. El resultat és un efecte òptic que posa en dubte els materials de què està feta l'obra. És una de les peces de l'artista alemany Wolfgang Laib que es poden veure fins a finals de novembre a la Blueproject foundation. Totes les petites instal·lacions exposades estan fetes amb productes com la cera o l'arròs, una tria que té a veure amb la filosofia de vida de l'autor. AURÉLIEN LE GENISSEL gestor artístic de Blueproject Foundation A part de les instal·lacions, també es pot veure l'obra més recent de Laib, són quadres que també reflecteixen l'obsessió pel minimalisme i la conceptualitat de l'autor.

Wolfgang Laig va deixar de ser metge per dedicar-se a l’art. Eren els anys 70 i estava convençut que a través de l’art es podria dedicar a curar d’una manera més espiritual. La Blueproject Foundation exposa aquests dies algunes de les seves obres més clàssiques com el ‘Milkstone’, una pedra feta mig de llet i de marbre. Aquesta obra s’ha de fer cada matí perquè la llet ha de ser fresca en un operació que es converteix en un ritual.

El seu contacte amb el budisme el va fer decantar per fer servir productes naturals que són simbòlics per aquesta i altres religions com l’arròs, la cera o el pol·len. A part de les instal·lacions, també es pot veure l’obra recent de Wolfang Laib. Són pintures que també reflecteixen l’esperit minimalista i conceptual de l’autor alemany.