El Palauet Casades s’ha incorporat a la vintena d’edificis que conformen el catàleg de Cases Singulars. Així, els barcelonins poden visitar-lo demanant cita. Fins ara, la seu de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona s’havia obert al gran públic un cop a l’any amb el festival 48h Open House. També ha acollit visites escolars i se’n poden llogar els espais per a actes privats. La diputada de l’ICAB Elena Moreno explica que han volgut compartir més sovint aquest espai amb la ciutadania.

La directora de Cases Singulars, Isabel Vallès, en destaca la decoració “eclèctica”. Explica que l’edifici combina diverses disciplines com els mosaics, els vitralls, la ceràmica, la forja i una dotzena de pintures al fresc que representen els mesos de l’any.

El Palauet Casades es va construir el 1883 i fins a 1921 va ser la residència de la família Casades. A la planta baixa, s’hi ubicaven el menjador i les sales per rebre els convidats. A la sala noble es distribuïen els dormitoris, amb un pati al centre de la planta. Als pisos superiors hi treballava el servei.